3.9.14

Kitap Yorumu: Gece Yarısı Külleri || Lara Adrian (Midnight Breed #6)





Bu kitap, bir intikam kitabı. 

Bu kitap, yapılan kötülüğün kimsenin yanına kar kalmayacağını anlatan bir kitap. 

Bu kitap, eski bir aşkı yeniden alevlendiren bir kitap. 

Bu kitap, intikamdan daha önemli olan şeyleri anlayan bir adamın kitabı. 

Bu kitap, Andreas Reichen’in kitabı. 


Gece Yarısı Külleri, serisinin altıncı kitabı. Beşinci kitabın sonundan da hatırlayacağımız gibi Andreas’ın barınağı, ondan intikam isteyen şahıslar tarafından yerle bir edilmişti. Ailesi hunharca katledilmiş, çoluk çocuk demeden herkesi öldürmüşlerdir. Andreas evine girmiş ve böyle bir sahne onu yıkmıştır. Tabii saklanan güçleri –alevleri- ortaya çıkmış evini, öldürülmüş ailesi ile birlikte yakmıştır. Ve o sırada intikam yemini etmiştir. Bu işin içinde olan herkes Andreas’ın alevlerinin tadına bakacaktır. 

Aradan üç ay gibi bir süre geçer ve Reichen’in barınağı kül olduktan sonra herkes Andreas’ın da yandığını varsayıp yaşamlarına devam etmiştir. Ama bu süre içinde Andreas, bu işin içinde olanları tek tek avlıyordur. Amacı William Roth’a ulaşmaktır. Çünkü her şeyi başlatan Roth’tur. 

Aslında kitap ilerledikçe Roth’un eski zamandan beri Andreas’tan nefret edip onu kıskandığını anlıyoruz. İşi o kadar ileriye götürmüştür ki Andreas’ın sevdiği kadın ile evlenmiştir. Kitabı okurken hep bu durumun nasıl sonlanacağını merak ettim. Çünkü soy eşleri bir kere kan yemini ettikten sonra vampire ölene kadar bağlanıyorlar. Claire’in aslında Andreas’a aşık olduğunu bilip de, çiftimizin nasıl tekrardan birleşeceğini merak etmemek elde değil. 






Kitap, Andreas’ın Claire’in peşine düşmesi ile başlıyor. Amacı belli. Claire’i kullanıp Roht’a ulaşmak. O kadar intikam doludur ki yolunda kim varsa yakıp geçiyor. Mecazi olarak değil gerçekten yapıyor bunu. Güçleri bundan kuvvet alıyor ve yavaş yavaş kontrolü ele geçiriyor. Kendisi de bunun farkında ama dediğim gibi hiçbir güç onu durduramayacaktır. 



 Claire bile… 



 


Bu onların yeniden alevlenen aşkları içinde kötü bir sonuç. Çünkü Andreas zamanında hiçbir şey demeden Claire’i terk etmiştir ve Claire Reichen’e güvenmek ister. 

Güvenebilir mi? Andreas sevdiği kadını için intikamından vazgeçebilir mi? Claire ile birlikte yeniden normale dönebilir mi? Yoksa intikam gözünü kör mü etmiştir? 

Bu soruların hepsi kitabın içinde. Geçen sene tatildeyken seriyi peş peşe okumuştum ve öyle bir sondan sonra Andreas’ın kitabını merak etmiştim. Ve kitap beni hayal kırıklığına uğratmadı. İkilinin geçmişteki yaşamlarını okumak, Claire’in başka biri ile eşleşmesini görüp Andreas’ın bundan acı çekmesi, onu kadını olarak görüp ama ona kavuşamaması… İnanın onlar için üzülüyorsunuz. Ama güzel yanı serinin diğer karakterlerini yeniden görmek insanı mutlu ediyor. Lucan, Tegan, Dante, Chase, Avcı, Kade ve sevgili soy eşleri :) 

İçlerinden en çok Chase’in kitabını merak ediyorum. Ve büyük bir heyecanla, şevkle, arzuyla bekliyorum :P


Melis A.


Orijinal Adı:  Ashes of Midnight
Yazarı:  Lara Adrian
Yayınevi: Epsilon Yayıncılık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder